برگزاري كارگاه بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره ها و اسانس های گیاهان دارویی در واحد بجنورد چاپ
دوشنبه 18 ارديبهشت 1396 ساعت 10:38

 

به همت گروه رشته شيمي كارگاه "بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره ها و اسانس های گیاهان دارویی" با حضور اساتيد هيات علمي و دانشجويان گروه شيمي در واحد بجنورد برگزار شد.

 

دكتر سيدمهدي سعادتي مدير گروه رشته شيمي در گفت و گوباخبرنگار خبرگزاري آنا با اشاره به اهداف برگزاري كارگاه گفت: هدف از برگزاري اين کارگاه، آشنایی دانشجويان تحصيلات تكميلي گروه شيمي با کشتهای میکروبی و بررسی اثرات آنتی میکروبی اسانسها و عصاره های گیاهان دارویی است.

مديرگروه شيمي خاطرنشان كرد: یکی از چالشهای بزرگ در قرن 21 بیماریهای عفونی است و به تبع آن تولید آنتی بیوتیکهای جدید روز بروز افزایش می یابدو در عین حال افزایش مقاومت باکتریایی به آنتی بیوتیکها درمان بیماریهای عفونی را با مشکل مواجه کرده است. به همین علت محققان به سمت جایگزین های گیاهی روی آورده اند که علاوه بر دارا بودن اثرات ضد باکتریایی فاقد عوارض ناشی از مصرف داروهای شیمیایی هستند.

 

 

 

سعادتي اظهار كرد: امروزه تحقیق و گسترش  دامنه داروهای جدید از منابع طبیعی بعنوان یک راه ارزشمند در سطح جهان اهمیت دارد، بطوری که در حال حاضر بیش از 30 درصد داروهای گیاهی برگرفته از طبیعت در بیمارستانها و کلینیکها مورد استفاده قرار می گیرند.

وي خاطرنشان كرد: از آنجایی که گیاهان دارویی در کشور ما به وفوريافت مي شوند لذا بررسی اثرات ضد میکروبی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مديرگروه شيمي با اشاره به خاصيت آنتي اكسيداني گياهان افزود: در دهه‌های اخیر، در راستای حذف یا کاهش ترکیبات سنتزی، تحقیقات زیادی برای جایگزینی مواد شیمیایی با مواد طبیعی انجام شده و گزارش‌های متعددی منتشر شده که گیاهان دارویی، دارای ترکیباتی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی و یا آنتی_رادیکالی می‌باشند.

در كارگاه بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره ها و اسانس های گیاهان دارویی که تدریس آن بر دكتر شريفان  بوده، اساتيد هيات علمي و دانشجويان گروه شيمي حضور داشتند

 لازم به ذکر است دوره بعدی کارگاه در به زودي به صورت استانی برگزار خواهد شد

 

آخرین به روز رسانی در دوشنبه 18 ارديبهشت 1396 ساعت 10:44