در دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد صورت گرفت؛ ساخت نمونه اوليه ماسک الكترونيكی با کارایی ۳۲ ساعته PDF چاپ نامه الکترونیک
شنبه 21 تیر 1399 ساعت 08:17

پژوهشگر گروه برق- الكترونيک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: «واحد فناور ديباصنعت اترک جام مستقر در مركز رشد فناوری‌های نوين در صنايع این واحد دانشگاهی موفق به طراحی و ساخت نمونه اوليه ماسک الكترونيكی شد.

امين جابري پژوهشگر گروه برق- الكترونيك در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري آنا در بجنورد اظهار كرد: با توجه به شيوع بيماري كرونا ويروس متاسفانه ما جمعي از نخبگان كادر پزشكي و پرستاري خود را در مدت زمان چند ماهه از دست داديم نخبگاني كه سرمايه هاي ملي اين كشور بودند. در همين راستا براي حفظ جان كادر درمان و همچنين افرادي كه در محيط هاي كاري پرخطر همچون خدمات عمومي مشغول به خدمت هستند ماسك الكترونيكي طراحي شد.

جابري درخصوص عملكرد ماسك الكترونيكي گفت: اين ماسك شامل 2 عدد فيلتر، سيستم الكترونيكي و باكس مخزني است كه سيستم آن بر روي كمر نصب مي شود و از طريق پاوربانك و پورت  USBقابل شارژ است.

پژوهشگر استان خراسان شمالي خاطرنشان كرد: بعد از اينكه هوا از 2 فيلتر عبور كرد در ناحيه مخزن ذخيره و با نور uv پرتودهي مي شود.

وي در خصوص مزاياي ماسك الكترونيكي اظهار كرد: استفاده از ماسك هاي معمولي باعث مي شود كه دي اكسيد كربن در پشت ماسك جمع شده و استفاده از ماسك براي كاربر سخت و غيرقابل تحمل شود اما ماسك الكترونيكي داراي يك ورودي و يك خروجي است و هواي مطبوعي دارد و پشت ماسك ديگر شاهد تجمع دي اكسيد كربن نخواهيم بود.

وي افزود: ماسك n95 هشت ساعت در بخش درماني قابل استفاده است اما ماسك الكترونيكي خشاب هاي موجودش در داخل فيلترها جايگزين و براي مدت 32 ساعت قابل استفاده است كه قطعاتي كه در قسمت فيلترينگ وجود دارد توسط فرد يك بار خريداري مي شود و خريداري مجدد فقط در قسمت كارتريج ها اتفاق مي افتد كه اين كارتريج ها هستند كه قابل تعويض است.

جابري افزود: اين محصول براي اخذ مجوز از تجهيزات و ملزومات پزشكي غذا و داروي خراسان شمالي معرفي شده كه اميد است پس از تاييد به توليد انبوه رسيده تا ديگر شاهد ابتلاي كادر درماني و ساير هموطنان خود نباشيم.

امين جابري پژوهشگر و محقق گروه برق-الكترونيك به مدت يك و نيم سال با مركز رشد و فناوري هاي نوين در صنايع دانشگاه آزاد اسلامي بجنورد در حال همكاري است كه پيش از اين نيز براي نخستين بار دستگاه بازيافت انرژي از مصارف نوري مشتركين را به شركت برق استان خراسان شمالي عرضه كرد كه اين طرح براي نخستين در كشور توسط اين پژوهشگر  عملياتي شد.