معاون فرهنگي و دانشجويي واحد بجنورد: شهامت، سخاوت، حلم و بردباري و تقوا از ويژگي هاي وجودي امام حسن است PDF چاپ نامه الکترونیک
شنبه 12 خرداد 1397 ساعت 04:04

معاون فرهنگي و دانشجويي واحد بجنورد گفت: امام حسن مجتبي (ع) فرزند امیرالمومنین(ع) دارای شهامت، تقوا و بردباری بود ودر راه پیشبرد اسلام هیچگونه ترس و وحشت در وجود آن بزرگوار راه نمی یافت و در زمان حیات و حکومت امیرالمومنین(ع) دوشادوش آن حضرت در ميادين گوناگون حضور داشت و مسئولیت های گوناگونی را بر عهده گرفت.

حجت الاسلام والمسلمين رضا نوري معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بجنورد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري آنا ضمن تبريك ولادت امام حسن مجتبي(ع) اظهار كرد: «امام حسن مجتبي اولين فرزند فاطمه زهرا(س) و اميرالمومنين علي (ع) توسط پيامبر اكرم(ص) نامگذاري شد. زماني كه جبرئیل از آسمان فرود آمد و از سوى خداى تعالى به وى تهنیت گفت و سپس اظهار كرد: خداى تبارک و تعالى تو را مامور کرده که او را به نام شبر نام گذاري كني. رسول خدا(ص)پرسید: زبان من عربى است عرض کرد: نامش را«حسن‏»بگذار، و رسول خدا(ص)او را حسن نامید.»

نوري با اشاره به صفات ارزنده امام حسن(ع) خاطرنشان كرد: «مجموعه اوصاف زیبای ذاتی و موروثی، او را بر دیگران برتری داده بود، وی از نظر بیان، شجاعت، سخاوت، هیبت، تقوا و عبادت زبانزد خاص و عام بود. كه يكي از ويژگي هاي وجودي آن حضرت كرم و بزرگواري بود، بااينكه امام حسن(ع) در جامعه آن روز مورد بي توجهي و بي مهري قرار گرفتند و ظلم ها و اهانت هاي بسيار زيادي را به وي روا مي داشتند امام امام حسن(ع) از جامعه و مردم خود نبرديدن و هميشه نسبت به وضعيت جامعه حساسيت زيادي داشتندو پيگير امور و مسائل بودند.»

معاون فرهنگي و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بجنورد افزود: «ايثار و محبت فراون از ديگر صفات ارزنده امام حسن بود، هر نيازمندي كه به در خانه حضرت مراجعه مي كرد هيچوقت امام حسن(ع) دست خالي آن فرد را برنميگرداند و تا حد توان به وي كمك مي كرد به طوري كه طبق روايات داريم كه 2 بار عمده اموالش را وقف نيازمندان كرد و 3 بار نيز تمامي اموالش را به دو نيم تقسيم كرد و نيمي را در راه رضاي خداوند متعال به نيازمندان داد.»

وي افزود: «حتي زماني كه دشمنان سرسخت و انتقام جو امام حسن به وي اهانت مي كردند از محبت، لطف و بخشش امام بي نصيب نمي ماندند و همين اخلاق حسنه آن بزرگوار سبب مي شد تا دشمنان خطرناك و عصيانگر آن دوران جذب خصوصيات ارزنده امام حسن(ع) شوند.»

مدرس حوزه و دانشگاه تصريح كرد: «حلم و بردباري آن حضرت بسيار زبانزد بود در جنگي كه آن حضرت با معاويه داشتند از ناحيه اصحاب و ياران خود بسيار مورد اهانت و بي توجهي قرار گرفتند اما هيچوقت با تندي جواب ياران خود را ندادند و  حلم و بردباري و سعه صدر پيش رو گرفتند.»

نوري افزود: «نقل است فردي از شام به مدينه آمد و به امام حسن (ع) بسيار توهين كرد، زماني كه سخنان مرد مسافر به اتمام رسيد امام سربرداشت و به آن مرد شامي گفت: اي برادر غريب كه از شام آمدي ميدانم كه خسته راه هستي اگر نيازمند كمك، اسباب، مركب و هرچيزي كه مي تواند اسباب سفرت را مهيا كند بگو تا برايت آماده سازيم، بعد از پايان سخنان آن بزرگوار نقل است كه مرد مسافر گفت: من در آن لحظه بخاطر لطف، عنايت و مهرباني آن حضرت آنقدر شرمسار شدم كه دوست داشتم زمين باز شود و من به زمين فرو روم.»

معاون فرهنگي و دانشجويي ضمن اشاره به عبادت هاي امام حسن مجتبي اظهار كرد: «در احوالات امام شيعيان نقل است كه  تا 20 سفر با پاي پياده از مدينه به مكه سفر كرده است بااينكه مركب هاي بسياري در طول سفر همراه آن حضرت بود اما هميشه با پاي پياده آن مسير را طي مي كردند و مي فرمودند: من خجالت مي كشم از اينكه فرداي قيامت شود و من با پاي پياده به زيارت خانه خداوند نرفته باشم.»

وي خاطرنشان كرد: «شجاعت و دلاوري هاي آن بزرگوار بسيار مثال زدني است. زماني كه پيامبر عظيم الشان(ص) رحلت كردند امام حسن(ع) 7 ساله بودند و فرصتي براي حضور در جنگ ها را نداشتند اما در جنگ نهروان، جمل و صفين از فرماندهان سپاه اميرالمومنين علي (ع) بودند كه با رشادت هاي خود تا آخرين لحظه در ميدان جنگ با دشمنان اسلام مي جنگيدند.»