برپايي نمايشگاه «آيينه مهر» در واحد بجنورد PDF چاپ نامه الکترونیک
شنبه 02 دی 1396 ساعت 10:22

نمايشگاه آثار هنري دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد بجنورد تحت عنوان «آيينه مهر» گشايش يافت.

به گزارش خبرگزاري آنا نمايشگاه دانشجويي «آيينه مهر» دانشگاه آزاد اسلامي واحد بجنورد با حضور مسئولان اين واحد دانشگاهی گشايش يافت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا نوري معاون دانشجويي و فرهنگي واحد بجنورد با اعلام اين خبر گفت: «در نمايشگاه «آيينه مهر» آثار هنري دانشجويان درزمینهٔ هاي نقاشي، خوشنويسي، آثار هنري و صنایع‌دستی به معرض نمايش گذاشته‌شده است.»

نوري اظهار كرد: «يكي از اهداف مهم برپايي نمایشگاه‌هاي هنري در دانشگاه‌ها ارج نهادن به آثار هنري دانشجويان هنرمند و ایجاد انگیزه براي خلق این‌گونه آثار در بين قشر جوان دانشجويي، معرفي صنايع دستي و جاذبه‌هاي تاريخي استان و توسعه بحث‌هاي فرهنگي و آداب و رسوم است.»

معاون دانشجويي فرهنگي واحد بجنورد افزود: «آثار هنري ارسالي توسط دانشجويان به كانون فرهنگي- هنري توسط دكتر علي بازخانه عضو هيات علمي و خلیل رستمی بجنوردی فوق ممتاز خوشنویسی و کارمند حوزه دانشجویی و فرهنگی اين واحد دانشگاهي ارزيابي و بهترين آثار هنري انتخاب و در محل نمايشگاه خانه فرهنگ و هنر دانشگاه به نمايش گذاشته شد.»

معاون فرهنگی- دانشجویی دانشگاه اظهار كرد: «کیفیت آثار از سطح خوبي برخوردار بوده و دانشجویان هنرمند در طی برگزاری این نمایشگاه شناسایی شدند.»

نمايشگاه «آيينه مهر» به همت دانشجويان فعال فرهنگي در كانون فرهنگي هنري واحد بجنورد به مدت 2 هفته در محل خانه فرهنگ و هنر اين واحد دانشگاهي برپاشده است.

در حاشيه نمايشگاه، سياه چادر عشايري نيز برپاشد. سیاه چادر نوعی چادر است که از موی بز سیاه و توسط زنان عشایر بافته می‌شود.

عشایر در ییلاق و قشلاق مکان‌های معینی برای اقامت دارند که معمولاً در زیر این سیاه‌چادرها زندگی و استراحت می‌کنند. سیاه‌چادرها همواره از موی بز بافته می‌شوند و این به چند دلیل مهم است. اول آنکه موی بز خاصیت بسیار مطلوبی برای حفظ آب در مواقع بارندگی دارد و معمولاً آب باران از جداره آن عبور نمی‌کند. دوم آنکه موی بز در دسترس و ارزان تهیه می‌شود. هر خانواده معمولاً ۲۰ الی ۵۰ رأس بز دارد که از موی بزها برای تهیه سیاه‌چادر استفاده می‌کنند.

سومین خاصیت موی بز سبک بودن آن و صاف بودن نسبت به موی میش و گوسفندان است و نسبت به چادر‌های برزنتی جمع‌آوری و حمل آن راحت‌تر است. در تابستان در روزهای آفتابی، استراحت کردن در زیر این سیاه‌چادرها لذت‌بخش است.